De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

PEC-atlete springt naar zilver op NK junioren

PEC-atlete springt naar zilver op NK junioren
Sarah van Beilen komt een fractie tekort voor de 1.77
Foto: Ed Turk
Redactie: Mark de Rooij

APELDOORN - AV PEC 1910-atlete Sarah van Beilen heeft afgelopen weekend in Omnisport Apeldoorn met een hoogte van 1.75 de tweede plek behaald tijdens de NK junioren indoor.

In een sterk deelnemersveld bij het hoogspringen moest zij Fay Witte op slechts 2 centimeter voor laten gaan, maar bleef zij Britt Weerman, met 3 centimeter voor.

De zestienjarige Sarah sprong vorig jaar met een hoogte van 1.68 naar een derde plek. Zij wist zich dit jaar met maar liefst zeven centimeter te verbeteren naar een prachtige 1.75. Vorige maand schreef Sarah, met een sprong van 1.73, het internationale hoogspringtoernooi in Herzebrock-Clarholz (Duitsland) op haar naam.

Sinds vorig jaar traint zij op uitnodiging van de Nederlandse atletiekunie mee op Papendal. Sarah zit vanaf 2015 op het CSE (Centre for Sport and Education) in Zwolle, waar zij haar VWO combineert met topsport.

Op zondag 17 februari staat voor de B-junior de NK senioren op het programma, waar ze met haar sprong wel eens bij de beste zes van Nederland kan eindigen.