De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

TC '91 Stadshagen vervult vurige wens met JRT*

TC '91 Stadshagen vervult vurige wens met JRT*
TC '91 Stadshagen
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Een vurige wens van het bestuuur van TC '91 Stadshagen is in vervulling gegaan. Deze zomer organiseert de tennisclub een jeugdranglijsttoernooi (JRT*), gecombineerd met een open jeugdtoernooi. Van 16 tot en met 22 juli komt een aantal van de grotere talenten uit de regio in actie op de Tennisschool Manon Jonker JRT* TC '91 Stadshagen Open.

Het is een jeugdranglijsttoernooi met een ster, wat inhoudt dat er punten te verdienen zijn voor de nationale ranglijst. "Het is allemaal net wat strenger en je moet aan iets meer regels voldoen. Minimaal aantal spelers, een heel formele loting, een aantal gravelbanen. Dat is nog niet zo streng als bij een viersterrentoernooi, maar daar ga je wel mee te maken krijgen", zegt toernooileider Martijn Klep. Er wordt gespeeld in enkel- en dubbelspel in de leeftijdscategorieën -12 en -14 jaar. Daarnaast is er ook een open toernooi voor spelers van acht tot zeventien jaar. Tot veertien jaar wordt er gespeeld met groene ballen, die iets groter zijn.

Als het aan toernooileider Martijn Klep ligt is de ene ster achter het jeugdranglijsttoernooi pas het begin. "De club wil daarin groeien en ik ben zelf ook wel ambitieus. Van iets kleins iets groots maken. Proberen nu de basis te leggen voor de komende jaren. Hopelijk komen daar wat sponsoren bij en gaat er iets groeien in de loop der jaren."

Het toernooi is een week na het jaarlijkse toernooi voor alle categorieën van TC '91, de Autobedrijf Bert Wieten Specialist in Hyundai Stadshagen Open.