De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Landstede Hammers verslaat ook Aris in oefencampagne

Landstede Hammers verslaat ook Aris in oefencampagne
Redactie: Mark de Rooij

BASKETBAL

Iets meer dan een week voor de start van de competitie heeft Landstede Hammers in een oefenduel geen spaan heel gelaten van ARIS Leeuwarden. De mede-eredivisionist werd in het Landstede Sportcentrum verslagen met 94-69.

Net als vijf dagen eerder tegen ZZ Leiden was Jhonathan Dunn de meest scorende speler aan Zwolse zijde. De Amerikaanse aanwinst kwam voor de pauze al tot 21 punten en eindigde op 27. Devon en Nigel van Oostrum strooiden met assists en daar wisten ook Ralf de Pagter (14 punten) en Kayel Locke (17 punten) wel raad mee.

De wedstrijd was een ongelijke strijd, met bij rust al een gat van zestien punten (53-37). Na de pauze begon Landstede met een 'run' van acht punten en bouwde het de voorsprong verder uit.

Het was de derde zege in vier oefenduels voor Landstede, dat ook ZZ Leiden (79-83) en BAL (89-63) klopte. De eerste oefenwedstrijd verloor Zwolle nog van Basketball Academie Limburg met 89-63.

Landstede oefent nog tegen The Hague Royals (zaterdag) en Den Helder Suns (dinsdag) voordat de competitie op zondag 4 oktober van start gaat met een duel tegen Heroes Den Bosch. Landstede geldt als de regerend landskampioen na de titel in 2019. In het seizoen 2019/2020 werd er geen kampioen benoemd nadat de competitie werd afgebroken vanwege de coronamaatregelen.