Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Drost doet oud-ploeggenoten ZAC pijn

Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Wat een half jaar geleden een utopie leek, was zaterdag ineens binnen handbereik. Promotie naar de tweede klasse bleef echter uit voor ZAC na een doelpunt in de verlenging van ASC '62. Uitgerekend oud-ZAC'er Joren Drost redde de thuisploeg in Dalfsen (1-0).

Hij vond het toch wel een nadeel, erkende ZAC-trainer John Beijen, dat zijn ploeg uit speelde in deze 'alles of niets-wedstrijd'. “Over twee wedstrijden is het wel eerlijker”, zei Beijen, die zijn ploeg in de beginfase goed zag wegkomen. Gaandeweg de eerste helft kreeg ZAC meer controle en in de tweede helft waren de beste kansen voor de zijn ploeg. “In de verlenging krijgt ASC '62 een klutsbal mee en die jongen maakt het goed af.” Die jongen is Joren Drost, die de afgelopen twee seizoenen voor ZAC speelde en na een wereldreis terug keerde op het oude nest bij ASC.

ZAC speelt volgend seizoen dus gewoon weer in de derde klasse, samen met Zwolsche Boys en mogelijk nog VSW en CSV '28, dat nog één overwinning verwijderd is van promotie na de 2-0 zege over WZC Wapenveld. Mohammed El Bouhni en Rachid Lahzal schoten CSV in Stadshagen naar de finaleronde. Bruchterveld is zaterdag de tegenstander in opnieuw een thuiswedstrijd. VSW treft dan Kampen, dat VEVO uitschakelde.

Be Quick '28 klaar

Voor Be Quick '28 is het doek gevallen na een 2-1 nederlaag tegen Vroomshoopse Boys. De naar HZVV vertrekkende Hussein Raza zette de Zwolse ploeg nog wel op voorsprong, maar over negentig minuten gezien was de overwinning voor Vroomshoopse Boys terecht.

Be Quick '28 had net als vorig seizoen de derde periode gewonnen in 2H, maar greep wederom naast een terugkeer in de eerste klasse.