De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Als je denkt dat je er bent, ben je er geweest'

'Als je denkt dat je er bent, ben je er geweest''Als je denkt dat je er bent, ben je er geweest''Als je denkt dat je er bent, ben je er geweest'
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Een late gelijkmaker van BAS zorgt voor zure gezichten bij ZAC'ers, maar er is geen man overboord voor de koploper van 3C. Het gat van zeven punten blijft in stand.

Aan de gezichten van de spelers die het veld aflopen is niet af te lezen wie de morele winnaar is van het treffen tussen de nummers één (ZAC) en twee (BAS). Teleurstelling bij ZAC over de late gelijkmaker overheerst terwijl BAS op basis van het laatste half uur denkt dat er meer in zit. Trainer John Beijen weet dat hij zijn ploeg in de laatste zeven duels om de valkuilen van onderschatting en gemakzucht moet leiden. "Het is een cliché, maar op het moment dat je denkt dat je er bent, ben je er geweest."

Geen van de vier Zwolse ploegen in 3C komt zaterdag tot winst en voor hekkensluiter CSV '28 is dat het slechtste nieuws. De ploeg die vorig jaar ein-de-lijk de stap naar de derde klasse maakte, moet serieus rekening gaan houden met degradatie na het 1-2 verlies tegen directe concurrent Zalk. Gework Petrosjan zet de oranjehemden nog wel op voorsprong in Stadshagen, maar na een vlotte gelijkmaker krijgt CSV in de slotfase de genadeklap. Het maakt de missie van de nieuwe trainer Emiel Diender om CSV te behouden voor de derde klasse loodzwaar. Het gat met Zalk is opgelopen tot vier punten, om nog maar te zwijgen van het gat met de veilige plaatsen.

VSW heeft nog een reëele kans op rechtstreekse handhaving. Het komt door een remise tegen Zwolsche Boys (1-1) een puntje dichter bij nummer elf Hattem. Lennart Prins bracht Zwolsche Boys met zijn negende seizoenstreffer langszij.

Uitslagen overige Zwolse clubs

HK B: Berkum-Excelsior '31 2-4. 2H: Hulzense Boys-WVF 1-0, SVI-Vroomshoopse Boys 3-1, Oranje Nassau-Be Quick '28 0-4. 4D: Dieze West-Bruchterveld 1-4, Wijthmen-Kampen 2-0, HTC-Wilsum 5-1. Zondag, 3B: SV Zwolle-Wijhe '92 0-3, 4A(noord): Ulu Spor-Kraggenburg 1-1.