De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Bok viert titel met vrouwen EDON en prolongeert Salverda Trofee

De Bok viert titel met vrouwen EDON en prolongeert Salverda Trofee
Erica de Bok (aan de bal) en Jorie Schepers rechts
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – De vrouwen van EDON hebben het kampioenschap in de vijfde klasse veroverd na twee dikke overwinningen deze week en spits Erica de Bok pakte voor het tweede jaar op rij de Zwolse topscorerstitel.

Door de 5-0 overwinning op woensdag tegen FC RDC 2 kon EDON de titel al bijna niet meer ontgaan en op zaterdag rekende EDON af met de laatste twijfels. In Nieuwleusen was de stand na 45 minuten al 0-4. EDON won met 0-5 en is uit het zicht van de overgebleven concurrenten SVI en WVF. SVI nam de tweede plaats over van WVF door met 2-4 te winnen in Westenholte.

Ondanks het succes van dit seizoen is het de vraag hoe de toekomst van het team eruit ziet. Topscorer Erica de Bok, winnares van de Salverda Trofee, is er nog niet uit en dat geldt voor meerdere speelsters. EDON moet ook nog bepalen of het volgend seizoen in de vierde klasse wil uitkomen. Jorie Schepers, die net als vorig seizoen in de winterstop aansloot en belangrijk was in het succes, gaat volgend seizoen voor Berkum spelen in de eerste klasse.

Salverda Trofee

Net als vorig seizoen was De Bok met afstand de meest scorende speelster op de Zwolse velden. Door zes treffers deze week (drie in beide duels) bracht ze haar totaal op 50 (doel)punten, met nog één wedstrijd te gaan. De huidige nummers twee (Alieke Kale) en drie (Tessa van Gelder) van SVO VVZ zijn uitgespeeld en eindigen op respectievelijk 39 punten en 31,5.