BINNENSTAD - Club Cele bespreekt op dinsdag 11 juni om 20.30 uur in de foyer van schouwburg Odeon Flourishing Foodscapes. De toegang is gratis.
Welke verbinding ligt er tussen stedenbouw en voedselschaarste? Is de scheiding tussen stad en platteland achterhaald? Hoe gaat bevolkingsgroei gepaard met de duurzaamheid van voedsel? Saline Verhoeven en Han Wiskerke deden vier jaar lang onderzoek naar deze thema’s en publiceerden hun bevindingen in ‘Flourishing Foodscapes’. De bezoekers van Club Celel gaan in gesprek met co-auteur Saline over de relatie tussen ons voedsel en de ruimtelijke opgave.
Saline Verhoeven, landschapsarchitect en stedenbouwkundig ontwerpster, keek voor dit onderzoek naar structurele oplossingen voor voedselproblemen. Maar wat betekent de term foodscapes dan? Volgens de publicatie-omschrijving: ‘foodscapes’, een combinatie van ‘food’ en ‘landscape’, verwijst naar de sociale en ruimtelijke organisatie van netwerken en voedselsystemen. Met andere woorden: de fysieke plaatsen en sociale praktijken die te maken hebben met voedselproductie, voedselverwerking, distributie, verkoop, bereiding en consumptie.
Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl.