De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal; 'we zien het toernooi ieder jaar groter worden'

Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal; 'we zien het toernooi ieder jaar groter worden'
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Het is inmiddels vaste prik voor een steeds groter wordende grote groep jongeren uit Zwolle en omgeving: het Zwols jeugdkampioenschap zaalvoetbal in de WRZV-hallen tussen kerst en nieuwjaar. De vorige edities waren een succes met zo'n zeshonderd deelnemers.

Jongeren tussen de acht en achttien jaar kunnen op vrijdag 27 december en maandag 30 december weer terecht in de WRZV-hallen voor een zaalvoetbaltoernooi dat dit jaar is opgedeeld in vier leeftijdscategorieën. Op vrijdag spelen de teams in leeftijdscategorieën 8-9 jaar en 16-18 jaar. Op maandag geldt dit voor 10-12 jaar en 13–15 jaar. Van elke leeftijdscategorie kunnen er maximaal twintig teams meedoen, dus jongeren die het leuk vinden om te komen zaalvoetballen moeten snel zijn met inschrijven. De wedstrijden worden gespeeld in vijftallen, inclusief keeper. De teams bestaan uit maximaal acht spelers.

"Wij zien het toernooi ieder jaar weer groter worden. Het enthousiasme waarmee Zwolle het jeugdkampioenschap heeft omarmd is ongekend, en datzelfde enthousiasme gaat ervoor zorgen dat ook de komende editie weer een groot succes wordt", aldus Koen Tip van SportService Zwolle, dat samen met de WRZV-zaalvoetbalvereniging het toernooi organiseert.

Freddy Eikelboom, voorzitter van die verenging, ziet aan het aantal teams dat meedoet aan de (senioren)competitie op maandag en woensdag dat de populariteit van zaalvoetbal de afgelopen jaren gegroeid is. Om voor een goede doorstroming te zorgen heeft de WRZV een eigen zaalvoetbalacademie voor jongeren van tien tot vijftien jaar. "Zo hopen wij bij WRZV ervoor te zorgen dat het zaalvoetbal een nog prominentere plek krijgt voor jongeren uit Zwolle en omgeving", aldus Eikelboom.