De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zaalvoetballers SVI wachten nog op eerste zege; 'we zitten in een leerproces'

Zaalvoetballers SVI wachten nog op eerste zege; 'we zitten in een leerproces'
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - In de topklasse van het zaalvoetbal bij de mannen, het derde landelijke niveau, heeft SVI het moeilijk en blijft IFC Zwolle prima presteren.

IFC (Indoor Football Club) Zwolle won ook haar vierde duel en blijft daarmee zonder puntverlies. Als enige ploeg in de topklasse E is het nog ongeslagen na de 8-5 winst op WSV2. SVI kan de punten goed gebruiken om het doel voor dit seizoen, handhaving, te behalen. Na vier duels staat de teller op één. Tegen ZVV Ede leed het een geflatteerde 6-1 nederlaag.

"We zitten in een leerproces", zegt doelman Arjan Jansen, die zijn ploeg een helft lang goed zag spelen. "Iedereen moet anders leren denken en als het tegenzit, komen we de afspraken niet meer na en zijn we kwetsbaar. Maar daarvoor staan we wel beter dan vorig jaar. We creëren meer kansen. Vlak voor rust missen we een grote kans op de 1-0 en kort na de rust weer. We krijgen een doelpunt tegen en vervolgens spelen we een man-meer-situatie slecht uit en krijgen we daarin een goal tegen. Daarna was de structuur weg", zegt Jansen, die vol lof is over de nieuwe trainer Noël Oude Bennink en zijn tactische aanpassingen. "Eerst was het meer reageren. Nu hebben we echt een plan. Je ziet dat het wel resultaat gaat opleveren, maar het moet nog even goed vallen. De doelstelling is om erin te blijven en dat gaan we sowieso halen. Daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Jansen, in het dagelijks leven werkzaam bij Sportservice Zwolle.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse F won SVI 2 afgelopen week met 5-3 van asv Dronten en speelde IFC Zwolle 2 gelijk tegen Morado CF (4-4). WRZV Zwolle nestelde zich naast SVI op de derde plaats door de tweede overwinning in drie duels dit seizoen (4-5 bij HHC Hardenberg). IFC Zwolle 2 verzamelde twee puntjes uit vier duels.