De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

SVI dendert door en slacht koploper DOS Kampen

SVI dendert door en slacht koploper DOS Kampen
SVI-trainer Joram Hendriks kijkt toe
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Wie stopt SVI in 2019? DOS Kampen, de laatste club waar de Ittersummers van verloren, is dat in ieder geval niet gelukt. Sterker nog, de koploper van 2H kreeg op eigen veld een ongenadig pak slaag van SVI (2-6). Een geluk bij een ongeluk voor de ploeg van de Zwolse trainer Edwin Kwakkel, die bezig is aan zijn afscheidstournee, is dat nummer twee Sparta Enschede ook onderuit ging.

Met acht van de negen gewonnen competitieduels (één gelijkspel) en een doelsaldo van 30-6 overlegt SVI in 2019 cijfers van een kampioensploeg, maar het gat met het voor de winterstop ongenaakbare DOS Kampen bedraagt zeven punten met nog vijf duels te gaan. Door de winst van de tweede periode is SVI hoe dan ook verzekerd van nacompetitievoetbal en naar dat toetje lonken ook WVF en Be Quick '28.

Be Quick '28 snel klaar met Sparta

Be Quick '28 wist dat het zaterdag moest winnen en boekte een uitstekende 4-0 overwinning op Sparta Enschede, dat daardoor niet van de nederlaag van DOS Kampen profiteerde. Frank Oosterhof en Bram Bembom namen allebei twee goals voor hun rekening in het eerste half uur. In de derde periode moet Be Quick na vier duels alleen SVI voor zich dulden.

Afscheid Ruijsch

WVF klopte Den Ham met 3-1 en blijft de nummer vier op de reguliere ranglijst. Aanvoerder Martijn Ruijsch, die kort voor rust de score opende, maakte bekend dat hij na dit seizoen stopt. De 34-jarige veel scorende middenvelder speelde veertien seizoenen in het eerste elftal en kwam nooit voor een andere club uit. Mister WVF wordt na dit seizoen assistent van hoofdtrainer Marcel van der Steege.