De Swollenaer

Maandag, 16 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Ruijsch vervangen is de grootste uitdaging voor WVF

Ruijsch vervangen is de grootste uitdaging voor WVFRuijsch vervangen is de grootste uitdaging voor WVFRuijsch vervangen is de grootste uitdaging voor WVF
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

OOSTERWOLDE – SVI mag dan na de promotie een klasse hoger spelen dan WVF, op het Berend Elzermann-toernooi won de tweedeklasser uit Westenholte het Zwolse onderonsje (2-1) en daarmee de titel op de velden van VSCO '61 in Oosterwolde.

WVF-trainer Marcel van der Steege zag dat zijn ploeg er beter voor stond dan een jaar geleden. “Maar dat is ook logisch omdat je al een jaar aan een bepaalde speelwijze hebt gewerkt. Ik vind het wel bemoedigend wat ik heb gezien, alleen zaterdag is pas een echte test.” WVF begint dan aan het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. De grootste uitdaging voor WVF is volgens Van der Steege om de aanvoerder van het afgelopen seizoen, Martijn Ruijsch, te doen vergeten. “Niet alleen positioneel, maar ook qua doelpunten. Hij was vorig seizoen onze topscorer. Max Goudbeek (vorig seizoen spits, MdR) kan dat met zijn snelheid goed invullen. Maar het is één van de opties.” De oefenmeester kon niet beschikken over aanvallers Hessel Berends, Jabir Mazouz en Dani van der Steege.

SVI bewaarde uitstekende herinneringen aan sportpark De Heughte, waar het dit jaar in een beslissingswedstrijd tegen FC Lelystad promotie naar de eerste klasse afdwong en vorig jaar het Berend Elzerman-toernooi won. Na afloop van de editie van dit jaar constateerde trainer Joram Hendriks dat zijn ploeg flink aan de bak moet op de training. Aanstaande zaterdag is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, als de districtsbeker van start gaat. SVI begint thuis tegen zondageersteklasser Heino. Hendriks kan dan weer beschikken over verdedigers Dirk-Jan van Dijk en Stef Tupker. Twee andere verdedigers, Quinten de Lain en Mark de Haan, deden tegen WVF voor het eerst weer mee.

Door twee doelpunten van Brend Mellema (1-0 en 2-0) won WVF de stadsderby met 2-1. Faisel El Atiaoui deed iets terug voor SVI.

Zwolsche Boys behaalde op de valreep het eerste resultaat van dit toernooi, na twee nederlagen. Door late doelpunten van Bas de Man en Jeffrey de Nooijer sleepten de groenwitten een 2-2 gelijkspel uit het vuur tegen thuisploeg VSCO '61. De ploeg van trainer Bart Ester eindigde als zesde en laatste in Oosterwolde.