De Swollenaer

Maandag, 16 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Nejim El Atiaoui terug naar Dieze West

Nejim El Atiaoui terug naar Dieze West
Nejim El Atiaoui op het Hoge Laar
Foto: Mark de Rooij
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Nejim El Atiaoui keert na een seizoen Unicum terug bij Dieze West. De nieuwe trainer Tom IJzerman verwacht nog meer spelers uit de glorietijd te kunnen verleiden tot een terugkeer op het Hoge Laar.

El Atiaoui speelde zes jaar bij Dieze West en klom met de club van de derde klasse naar de hoofdklasse, waar het in het tweede seizoen misging. Door financiële problemen vanwege het wegvallen van een grote geldschieter viel de selectie uiteen en zag de vereniging zich genoodzaakt een doorstart te maken in de vierde klasse op zaterdag. Het speelde daarvoor altijd op zondag.

De huidige situatie bij Dieze West gaat enkele oud-spelers, zoals IJzerman en El Atiaoui, aan het hart. De club verliest regelmatig met grote cijfers en komt alleen maar negatief in het nieuws. Het was één van de redenen dat IJzerman als beginnend trainer de uitdaging op Het Hoge Laar aan wilde gaan en ook El Atiaoui wil de club helpen. "Zoals het nu gaat, kan het niet", vindt El Atiaoui. "Als oud-speler is dat niet leuk om te zien."

Afscheid met titel

El Atiaoui verkaste vorig jaar van Dieze West naar Unicum, waar hij met oud-trainer Michel van Oostrum werd herenigd. Van Oostrum werd daar onlangs aan de kant gezet. "Ik ben gewoon goed met de mensen van de club", verzekert El Atiaoui, die een basisplaats bekleedt in Lelystad. Hij gaat er afscheid nemen met een titel, dat is zo goed als zeker. Unicum heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie in 3B.

Dat El Atiaoui teruggaat naar een club in Zwolle ligt ook aan zijn werksituatie, die het moeilijk maakt drie keer in de week naar Lelystad te rijden. Dat oude tijden gaan herleven, verwacht El Atiaoui niet. "Dat maak je niet meer mee." Wel verwacht hij weer 'iets moois' bij Dieze West neer te zetten. "Volgend seizoen in ieder geval een stabiele vierdeklasser", stelt hij voorzichtig.

'Jarenlang samen gespeeld'

"Enorm goed nieuws", noemt IJzerman de komst van de aanvallende, makkelijk scorende middenvelder. "We hebben jarenlang samen gespeeld bij Be Quick '28 en Dieze West. Zowel in het veld als daarnaast is hij van waarde. En er komt nog meer aan", zegt IJzerman, die ook Nima Shimeri in zijn selectie verwacht. De razendsnelle buitenspeler speelt momenteel in Dieze West 2 nadat hij halverwege dit seizoen opstapte bij MSC. "En ik ben bijna rond met een keeper. Ik verwacht komende week meer te kunnen melden", aldus IJzerman, die naar eigen zeggen ook jongens uit de A1 en B1 van verschillende clubs hoopt toe te voegen. "Een mix van jong en oud."