De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Meer Night Skates Zwolle in 2018

Meer Night Skates Zwolle in 2018
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Schaatsvereniging Zwolle organiseert dit jaar maar liefst vijf skeelertochten op de opebare weg. Op vrijdag 18 mei gaat de 'enige, echte' Night Skate Zwolle weer van start.

Om 19.30 uur vertrekt een groot rijdend peloton vanaf Park de Wezenlanden via Spoolde naar Westenholte. Na een rustpauze bij IJsvereniging WVF rijdt het peloton verder via Frankhuis en Holtenbroek en eindigt het weer bij Park de Wezenlanden.

In 2017 werd de eerste Night Skate Zwolle georganiseerd door de Schaatsvereniging Zwolle en dat was een groot succes met ruim 125 deelnemers. Daarom zijn er dit jaar maar liefst vijf Night Skate-tochten. De eerst editie vindt op 18 mei plaats. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en twaalf jaar of ouder is kan meedoen.

De start is om 19.00 uur met de “Stunned Warming Up” om te oefenen met remmen en rijden in een groep. "Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg, onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek, zodat de weg altijd vrij is. De tocht duurt ongeveer twee uren (ruim 15 kilometer). De deelname is gratis maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan. Gebruik je kop; helm op", aldus Schaatsvereniging Zwolle.

Veiligheid is erg belangrijk. Daarom is een helm verplicht. Dit jaar zijn er weer skates en helmen te leen.
Ga voor meer informatie naar www.nightskatezwolle.nl.