De Swollenaer

Zaterdag, 21 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kansloos verlies PEC Zwolle vrouwen

Kansloos verlies PEC Zwolle vrouwen
Foto: Frank van Hienen
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Op het moment dat de 0-5 van de mannenploeg in Alkmaar het Mac3Park stadion binnen sijpelt, blijft PEC Zwolle vrouwen de 0-5 tegen Ajax nog maar net bespaard. Met 0-4 is Ajax nog mild in een wedstrijd waarin de Zwolse vrouwenploeg zich van haar slechtste kant laat zien.

De handtekeningen/selfies-jagers aan de zijlijn zijn er niet minder enthousiast om, maar het is lang geleden dat PEC vrouwen zo kansloos verloor als deze middag. Misschien in de eerste wedstrijd van het seizoen (0-3 tegen FC Twente). De oorwassing doet weliswaar geen afbreuk aan de onmiskenbare groei die de vrouwenploeg heeft doorgemaakt, maar is wel een behoorlijke tegenvaller na tot dusverre goed verlopen play-offs.

"PEC wil elk jaar een stap voorwaarts maken en dat hebben we dit seizoen ook gedaan. We zijn meer gaan trainen, van vier naar vijf keer per week, dus de meiden zijn fitter geworden. We hebben de play-offs gehaald en dan kan de vlag uit, maar je wilt ook meer. Wij willen derde worden en als het kan stunten tegen Ajax en Twente, maar daar hebben we vandaag te weinig voor gebracht", zegt trainer Wim van der Wal. "Dit was één van onze minste wedstrijden van dit seizoen", constateert hij. "We hadden moeite om door te dekken, de communicatie kwam laat op gang. Ajax deed het fantastisch. Dan lijkt het wel alsof we niet willen werken, maar je moet communiceren. Je moet het afstemmen met elkaar. Wij dekken in de zone, dan moet je overgeven, en dan moet je ook communiceren. Dus niet met z'n tweeën bij één staan zodat een ander vrijkomt. En als we de bal hadden, hadden we moeite deze in de ploeg te houden, en daar hielpen we Ajax weer mee."

PEC mocht blij zijn dat het in de pauze slechts 0-2 stond en was kort na de hervatting dichtbij de aansluitingstreffer. "Als Esmee die bal erin kopt, kan de wedstrijd nog kantelen", weet Van der Wal, die net als de 2050 toeschouwers ziet dat de wedstrijd na de 0-3 gespeeld is.