De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Jo van Marle-toernooi na drie jaren terug in WRZV-hallen

Jo van Marle-toernooi na drie jaren terug in WRZV-hallen
In 2018 was er nog de IJssel Cup in de WRZV-hallen, nu keert het Jo van Marle-toernooi terug.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De strijdbijl is begraven. De jaren dat het zaalvoetbal in Zwolle tussen kerst en nieuwjaar verdeeld was tussen de WRZV-hallen en het Landstede Sportcentrum zijn voorbij. Na drie edities in het Theater van de Sport keert het Jo van Marle-toernooi terug in de WRZV-hallen en is er weer 'gewoon' één zaalvoetbaltoernooi, op 27 en 28 december.

De traditie dat het jaar door de veldvoetbalclubs werd afgesloten in de WRZV-hallen werd in 2016 verstoord omdat de Zwolse Voetbal Federatie had besloten dat het Landstede Sportcentrum een betere locatie zou zijn voor het Jo van Marle-toernooi. Dit was tegen het zere been van WRZV zaalvoetbalvereniging-voorzitter Freddy Eikelboom, die vervolgens zelf een toernooi opzette zette dat regionaal van aard was: de IJssel Cup.

Volgens hem was zaalvoetbal in de WRZV-hallen tussen kerst en nieuwjaar een traditie die in stand gehouden moest worden. Hij is dan ook blij dat het 'JvM' terug is in 'zijn' WRZV-hallen. "We maken er twee sportieve en zeker heel gezellige voetbaldagen van tussen Kerst en Oud en Nieuw. Wat mij betreft weer als vanouds druk en met een weerzien van vele bekenden en voetbalvrienden.”

Namens de voetbalverenigingen spreekt VSW-voorzitter Rob van Tilburg de hoop uit dat alle Zwolse amateurvoetbalclubs van de partij zijn op 27 en 28 december. De poule-indeling en het toernooischema worden rond 10 december gepubliceerd. Voor de nummers één tot en met drie zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en een cheque van €500,-. De prijzen worden overhandigd door loco-burgemeester René de Heer.