De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Grote Clubactie begonnen: dit jaar corona-proof

Grote Clubactie begonnen: dit jaar corona-proof
Ingezonden door: Hockeyclub Zwolle

Zwolle – De Grote Clubactie is zaterdag weer begonnen. Tientallen Zwolse verenigingen verkopen loten. De leden gaan op pad om zoveel mogelijk loten te verkopen voor hun club. Tachtig procent van de omzet vloeit in de verenigingskas.

Dit jaar hebben veel verenigingen de steun extra hard nodig. De gevolgen van de coronacrisis zijn ook merkbaar bij de sportclubs. Door afgelastingen van wedstrijden en goed bezochte evenementen zijn de inkomsten dit jaar fors lager. Ook de maandenlange sluiting van sportkantines slaat diepe gaten in de begrotingen van de verenigingen.

Geld binnenhalen is niet het enige motief voor clubs om deel te nemen aan de lotenactie. “Het is ontzettend leuk om in deze coronatijd even met iets anders bezig te zijn voor de club. De Grote Clubactie zorgt toch voor een soort gevoel van saamhorigheid onder de kinderen,” zegt Monica Schuurman, een bestuurslid van Hockeyclub Zwolle. Bij deze vereniging komt de gehele opbrengst van de Grote Clubactie 2020 ten goede aan de eigen jeugd.

De opzet van de Grote Clubactie is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Om corona-proof loten te kunnen verkopen heeft de organisatie naast het papieren verkoopboekje ook digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Zo kunnen er loten verkocht worden door het delen van een link via social media en Whatsapp. Ook kunnen de loten worden gekocht door een QR-code te scannen.

“Dit jaar gaan we voor het eerst loten verkopen via speciale verkoopboekjes met een gepersonaliseerde QR-code,” legt Monica Schuurman uit.” De koper scant deze code en komt direct op de persoonlijke pagina van de speler terecht. Heel eenvoudig, veilig en de koper kan op veilige afstand blijven.”