De Swollenaer

Zaterdag, 21 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Defensief gepruts komt PEC Zwolle weer duur te staan

Yuta Nakayama (eerder dit seizoen aan de bal) maakte een onbegrijpelijke beweging bij de 2-0 voor Twente..
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Weer is het PEC Zwolle niet gelukt twee keer 45 minuten goed te spelen. In Enschede kon PEC een slechte eerste helft niet meer goedmaken na de pauze en verloor het voor de derde competitiewedstrijd op rij (2-1).

Haris Vuckic opende na een kwartier spelen de score voor FC Twente met een knap schot, onderkant lat, na een voorzet van de rechterflank, waarbij Kenneth Paal eruit werd gelopen door Joël Latibeaudier. Diezelfde Latibeaudier noteerde niet veel later 2-0 en het verdedigen van PEC was hierbij ronduit lachwekkend. Balverlies van Paal op eigen helft leidde tot een Twentse hoekschop en nadat Xavier Mous de bal slecht wegwerkte door hem de lucht in te stompen, kopte de rechtsback de bal in het hoekje omdat Yuta Nakayama op de doellijn zijn hoofd introk. Twente liet na om verder defensief gepruts af te straffen. Trainer John Stegeman greep in door na 39 minuten Paal naar de kant te halen en aanvaller Dennis Johnsen te brengen.

In de tweede helft tapte PEC, het wordt bijna traditie, uit het andere vaatje en was het via Mustafa Saymak en Thomas Lam al dichtbij de 2-1. Na een uur spelen was het Reza Ghoochannejhad die uit een corner van Gustavo Hamer raak kopte. Twente was de grip op de wedstrijd volledig kwijt, maar ondanks wat kansjes bleef het bij die ene Zwolse treffer.

Door de winst van Fortuna Sittard is PEC gezakt naar de zestiende plaats. Na de interlandperiode wacht een enorm belangrijke ontmoeting met de Limburgers, die nu twee punten meer hebben. Op zaterdag 23 november is de aftrap in het Mac3Park stadion om 19.45 uur.