De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Buurtkamer VV Berkum gaat open voor Zwolse ouderen

Buurtkamer VV Berkum gaat open voor Zwolse ouderen
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BERKUM - In het clubhuis van Voetbal Vereniging Berkum is iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur een buurtkamer voor een gezellige middag. Ouderen uit heel Zwolle kunnen hier terecht voor een middag met leuke activiteiten en gezellige gesprekken.

De buurtkamer heeft een open en laagdrempelig karakter waarbij ontmoeten centraal staat. Er is altijd een activiteitenbegeleider aanwezig om de bezoekers te ondersteunen bij leuke spelactiviteiten. Tegen betaling van 3 euro krijgen bezoekers koffie en/of thee en is er de mogelijkheid om te kijken bij de reguliere trainingen van voetbalvereniging Berkum aan de Boerendanserdijk 55.

Ouderen

Voor veel ouderen is ‘samen doen’ niet vanzelfsprekend. Samen met partijen in de stad breidt Samen Zwolle het aantal buurtkamers in Zwolle uit. De kracht van de buurtkamers is dat het laagdrempelig is, gesitueerd in de woonomgeving van ouderen en/of aansluitend bij interesses van ouderen. “Het is geweldig dat VV Ber¬kum haar clubhuis openstelt voor ouderen en dat Buurtzorg bereid is om de ondersteuning te bieden”, meldt de organisatie.

Ontmoeting

De buurtkamer betekent een laagdrempelige ontmoeting tussen oudere inwoners van Berkum, waarvan ongetwijfeld een aantal dezelfde interesses kunnen delen. Dat kan het bespreken van boeken zijn, samen fietsen of wande¬len, borduurpatronen uitwisselen of samen een kookworkshop volgen.