De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

‘55Plus Schaakt’ zet de stukken weer op het bord

‘55Plus Schaakt’ zet de stukken weer op het bord
Redactie: Erik-Jan Berends

AA-LANDEN - ‘55Plus Schaakt’ gaat op 3 september weer van start. Mensen die belangstelling hebben om mee te spelen, worden uitgenodigd te komen kennismaken.

De leden van ‘55Plus Schaakt’ zijn ervaren en beginnende schakers, zowel mannen als vrouwen, uit Zwolle van 55 jaar en ouder. Iedere dinsdagmiddag schaken zij van 14.00 tot 17.00 uur in een gehuurde ruimte in woonzorgcentrum de Rivierenhof aan de Zijpe 4 in de Aa-landen. ‘55Plus Schaakt’ is een kleinschalige schaakclub waar de leden elkaar wekelijks op een vriendschappelijke wijze en in een prettige sfeer achter het schaakbord treffen. Het schaken gebeurt serieus.

Op deze middagen spelen de leden onderling een interne competitie. Er wordt een indeling gemaakt waarbij de spelers van een min of meer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Soms wordt dit patroon doorbroken met simultaan schaken, onder meer bij een wedstrijd tegen een andere vereniging. De interne competitie loopt van begin september tot en met eind mei. In juni kan vrij worden gespeeld.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie, aanmelden of om een keer vrijblijvend een partijtje te schaken, een e-mail sturen naar schaken55plus@hotmail.com of telefonisch contact opnemen met wedstrijdleider G.J. te Winkel: (038) 363 66 77.