De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Van Heerde Licht houdt openingsactie op nieuwe locatie

Van Heerde Licht houdt openingsactie op nieuwe locatie
Advertorial

Van Heerde Licht was vele jaren gevestigd aan de Diezerstraat, maar heeft sinds half juni een nieuwe plek aan de Oude Vismarkt. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 september viert eigenaar Peter van Heerde de opening met de klant en kunnen mensen profiteren van diverse aanbiedingen.

Peter van Heerde heeft de opening iets ander aangekleed dan dat hij eerder in gedachten had. Het organiseren van een receptie is niet mogelijk vanwege de corona. Toch wil hij er feestelijk tintje aan geven en mensen de gelegenheid geven om kennis te maken met zijn vernieuwde winkel. Daarom pakte hij deze week uit met drie openingsacties.

Van Heerde Licht is niet weg te denken uit Zwolle. De zaak werd in 1931 opgericht aan de Assendorperstraat door de opa van Peter van Heerde. In 1935 verhuisde de winkel naar de Diezerstraat. Na 85 jaar is de zaak dus opnieuw verhuisd. “Het pand aan de Diezerstraat werd te groot. Vroeger had je veel voorraden nodig. Dan moest je wel een pallet aan goederen hebben. Tegenwoordig is dat heel anders. Je kunt alles zo laten opsturen”, aldus Van Heerde, die de zaak in 1988 overnam van zijn vader.

Hij speelde al enkele jaren met het idee om te verhuizen. Vervolgens kwam op het juiste moment het pand aan de Oude Vismarkt vrij. In juni is Van Heerde Licht een week dicht geweest. Vervolgens maakte hij een nieuwe start van de Oude Vismarkt, Inmiddels hebben al veel vaste klanten kennis gemaakt met de nieuwe winkel. “De reacties zijn positief. Ik heb gekozen voor meer beleving in de winkel. Via fotoprints op doek kunnen mensen zien wat het effect is van een bepaalde lamp in de woonkamer of in een hal”, besluit Van Heerde.

Van Heerde Licht
Oude Vismarkt 14
Tel: (038) 421 64 95
www.vanheerdelicht.nl