De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Toegankelijk Zwolle en Deltion College informeren en inspireren over technologische aanpassingen in huis en in de zorg

Toegankelijk Zwolle en Deltion College informeren en inspireren over technologische aanpassingen in huis en in de zorg
Advertorial

De Week van de Toegankelijkheid begint op 5 oktober. Dit jaar is het thema Digitale Toegankelijkheid. Het is de bedoeling dat we langer en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen. Maar hoe doen we dat veilig? Wat is er mogelijk op het gebied van technologische aanpassing in huis en in de zorg? En hoe blijven we (ook in tijden van crisis) verbonden met elkaar?

Toegankelijk Zwolle en het Deltion College willen de Zwolse ouderen en Zwollenaren met een beperking hierover informeren en inspireren. Daarom hebben zij zes online bijeenkomsten georganiseerd waarin men kan kennismaken met de technologische aanpassingen van de Technologie & Zorg Academie, de Technische Unie en Espria e-Health. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van Google Home, maar ook aan een checklist waarmee je kan zien hoe levensbestendig je woning is.

Ervaringsdeskundigen

De online bijeenkomsten zijn op donderdag 8 oktober van 11.00 tot 12.30 uur, donderdag 8 oktober van 14.30 tot 16.00 uur, vrijdag 9 oktober van 11.00 tot 12.30 uur, vrijdag 9 oktober van 14.30 tot 16.00 uur, zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 12.30 uur en zaterdag 10 oktober van 14.30 tot 16.00 uur. De ervaringsdeskundingen van Toegankelijk Zwolle maken al gebruik van technologische aanpassingen. In een podcasts-serie vertellen zij hoe dit hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven vergroot. De podcasts zijn te beluisteren op www.toegankelijkzwolle.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van Toegankelijk Zwolle: www.toegankelijkzwolle.nl/expositie. Er is een maximum van 25 deelnemers per bijeenkomst. Wie wil deelnemen met een groep of een klas kan contact opnemen met Jolanda van Til (jtil@deltion.nl) of Lieke Helmes (info@toegankelijkzwolle.nl).