De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Persoonlijke afscheid hoeft niet duur te zijn bij Kameleon Uitvaartzorg

Persoonlijke afscheid hoeft niet duur te zijn bij Kameleon Uitvaartzorg
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

Een uitvaart hoeft zeker niet veel te kosten. “Je kan een uitvaart zo duur maken als je zelf wilt”, zegt Marloes Damman van Kameleon Uitvaartzorg. Ze zet altijd een stapje meer om een bijzondere uitvaart neer te zetten.

Marloes hecht veel waarde aan een goed contact met de nabestaanden. “Ik kom heel bewust niet in een strak mantelpakje. Ik heb geen eigen kantoor en geen personeel. Ik ben het enige aanspreekpunt, zodat ik alles in eigen hand heb. Ik wil graag een band van warmte en vertrouwen opbouwen met de nabestaanden in zo’n verdrietige periode, alsof ik onderdeel ben van de familie. Daar doe ik graag een stapje extra voor. Dat kost niets meer. Ik doe mijn werk met liefde. Dat hoef je niet uit te drukken in geld.”

En daarmee is de link naar de kosten van een uitvaart gelegd. “Een persoonlijk afscheid hoeft echt niet duur te zijn”, verzekert Marloes. “Bepaalde wensen kun je prima meenemen zonder dat het meer gaat kosten. De kosten zitten in het drukken van de kaart, niet in wat je drukt. Daar gaat het hem om. Of iedereen kan een bloem meenemen om samen een bloemendeken te maken voor op de kist, zie foto. Ik zet graag een stapje extra om een uitvaart te verzorgen die past bij de overledene. Dat hoeft echt niks extra’s te kosten. Persoonlijke dingen maken een uitvaart echt niet duurder.”

Door de coronamaatregelen is er wel het een en ander veranderd. “De uitvaarten vinden tegenwoordig plaats in kleine kring. Maar dat hoeft zeker geen nadeel te zijn. Veel mensen vinden dit wel fijn. Het is intiemer. Dat hoor je veel terug”, besluit Marloes.

Kameleon Uitvaartzorg

Oude Deventerstraatweg 2

8017 BB Zwolle

06-209 45 141

www.kameleon-uitvaartzorg.nl