De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Elferink Mode in Wijhe viert honderdjarig bestaan

Elferink Mode in Wijhe viert honderdjarig bestaan
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

WIJHE – Elferink Mode bestaat in 2020 honderd jaar en Anneke en Jan Amse willen dat in deze bijzondere tijd toch vieren. Zij hebben sinds 1988 de leiding over de damesmodezaak aan de Langstraat in Wijhe.

Zij nemen in 1988 als derde generatie de leiding over en gaan verbouwen, waarbij de voorgevel van de winkel een nieuw aanzicht krijgt. De laatste grote verbouwing is in 2003 waarbij de verkoopruimte naar bijna vijfhonderd vierkante meter gaat. “Sinds 1988 hebben we ons gespecialiseerd in het verkopen we uitsluitend damesmode voor een brede doelgroep”, vertelt Anneke Amse. “Evenals onze voorgangers richten we ons op service en aandacht, waarbij onze vijf collega’s/medewerksters een heel belangrijke rol spelen. Passie voor het vak drijft ons. Met elkaar gaan we ervoor dat de klant tevreden en blij de deur uitgaat.”

Modebeeld

Inmiddels komen klanten uit de wijde regio naar Elferink Mode om hun aankopen te doen. “Bij navraag merken we dat 95 procent van onze klanten via mond tot mond reclame bij ons komt”, vervolgt Jan Amse. “Bij de inkoop van onze collectie gaan we voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Tevens letten we erop dat de kleding op verantwoorde wijze is gemaakt, al zijn we daarbij wel afhankelijk van de informatie van onze leveranciers. Via beurzen en media letten we goed op wat het modebeeld wordt. We gaan daarbij op ons gevoel af, Anneke is daar erg sterk in.”

Leefbaarheid

Anneke en Jan zijn niet uitsluitend druk voor hun modezaak, maar ook voor het dorp. “We willen graag betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het dorp, ook om wat terug te doen”, benadrukt Jan Amse. “Anneke heeft een bestuurlijke taak in de ondernemersvereniging. We vinden de leefbaarheid van de straat belangrijk. Stel je eens voor, een lege Langstraat…… Als ondernemers moeten we het met elkaar doen en we vinden dat je de aankopen die je in het dorp kan halen, daar ook moet doen.”

Samenwerken

Dat Elferink Mode na honderd jaar er nog steeds is, schuilt volgens Anneke Amse in ‘het richten op de dingen waarin je denkt goed te zijn’. “Je kan niet alles. Samenwerken hoort daarbij. En samenwerken is een werkwoord. Ons doel is altijd om samen tot een beter, uitgebalanceerd ‘product’ te komen. Dat doen we met onze medewerksters en zakelijke partners.”

Giftboxen

Uiteraard wil Elferink Mode het eeuwfeest met haar klanten vieren. Wie tot en met zaterdag 10 oktober naam en contactgegevens inlevert, maakt kans op het winnen van één van de honderd giftboxen – ‘samengesteld met onze modepartners’ - met daarin mode cheques variërend in waarde van 25 tot 100 euro. De winnaars worden na 10 oktober bekendgemaakt. Tevens krijgen alle klanten in deze periode dubbele stempels op hun klantenkaart. En uiteraard presenteert de jubilaris bij een bezoek aan de winkel wat lekkers bij de koffie of thee.