De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse Carlo is succesvol op Youtube

Zwolse Carlo is succesvol op Youtube
Redactie: Peter de Jong

Bewegende beelden van Sweet ‘d Buster, de busreis vanuit het Proeflokaal naar het Paard van Troje, het hardrock café in Beijing waar de hit van Wilson Pickett ‘in the midnight hour’ werd ondersteund met een sax solo, unieke opnames van het Zwolse Bevrijdingsfestival uit 1993, teveel om op te noemen.

Zwollenaar en globetrotter Carlo Nijmeijer is tijdens corona aan een grote opruimactie in eigen huis begonnen. Wat Carlo toen allemaal is tegengekomen? “Je weet niet wat een mens in zijn leven allemaal bewaart. Nou, ik ben met mijn neus op de feiten gedrukt. Corona, thuiszitten, wat ga je doen? Je kijkt hier en daar en voor je er erg in hebt, ben je aan het opruimen. Verzamelen is wellicht een betere benaming want wat kun je weggooien en wat vooral niet. Dan kom ik van alles tegen, momenten waardoor ik weer even terug ben in de tijd van toen. Veel muziek, heel veel. Ook opnames van mijn deelname aan televisiequizzen zoals de Zwakste Schakel. Graag had ik die ook op YouTube willen plaatsen maar dat mocht niet. Beschermde beelden. Financieel gewin door het publiceren van beelden heb ik niet. Dat is helemaal niet mijn insteek. Ik wil gewoon leuke en bijzondere momenten delen met anderen. Niets meer, niets minder.”

Mister Gel

Onder zijn eigen naam is Carlo sinds kort terug te vinden op YouTube. Opnames gemaakt met oude apparatuur. “Inmiddels wordt mijn kanaal door steeds meer belangstellende gevonden. Ook opnames van mijn reis door Siberië. Kreeg ik bijna de BBC op mijn dak. Bijzonder is ook de video van the Cure tijdens het evenement Podium ’80 in de Weezenlanden. Kan mij nog herinneren dat Ferdi Bolland die opnames graag wilde hebben want hij speelde destijds mee met the Cure. Helaas werd dat niet door iedereen geloofd. Mijn video laat zien dat Ferdi wel degelijk de waarheid sprak. Ook heel leuk, al zeg ik het zelf, zijn de opnames van Sweet ‘d Buster met de Zwolse drummer Hans La Faille. Ik mocht met hem mee en maakte met mijn super 8 camera bewegende beelden. Helaas zonder muziek. Mijn goede vriend Jan Kisjes gaat daar muziek onder zetten. Van hem heb ik ook nog opnames als Mister Gel land the Paperclips. Hoe leuk wil je ’t hebben?”

Lees verder online Rondje Swolle in de Swollenaer van woensdag 24 juni 2020