De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Theater: ‘Alles voor de Winst’ in première

Theater: ‘Alles voor de Winst’ in première
Foto: Noralie Fotografie @noraliefotografie
Ingezonden door: Wietse Klok

Op donderdag 8 oktober gaat de kleinkunstvoorstelling ‘Alles voor de Winst’ in première bij Zwolse Theaters. De eerste reacties na de try-out zijn ronduit positief: “Knap gespeeld, donders vette liedjes, goeie grappen en andere diepe lagen.”

Zwolse theatermakers Wietse Klok en Tijmen Dokter wisselen verhalen en scènes af met liedjes en beelden. Klok: “Naast theatermaker ben ik ook bedrijfskundige. Het fascineert mij hoe verschillend mensen in die twee werelden tegen geld aankijken en er mee omgaan.” De muzikale voorstelling van drie kwartier is een “goede afwisseling van liedjes, verhalen en actie” aldus één van de bezoekers.

De voorstelling belicht het onderwerp van verschillende kanten, zowel luchtig als doordacht, zowel positief als kritisch. Klok zegt hierover: “Geld is overal, maar we denken er vaak vluchtig over na, ik ook. Wat is geld waard, juist nu de economie rake klappen krijgt?”

Provincie Overijssel steunt Wietse Klok als theatermaker met het Nieuwe Maker Traject. ‘Alles voor de Winst’ is zijn eerste voorstelling tijdens dit project. “Ik vind het een eer om als nieuw talent de kans te krijgen mijn kwaliteit te laten zien.”

De kaartverkoop is gestart en loopt, net als bij de uitverkochte try-out, hard. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar bij Zwolse Theaters op locatie of online via: https://zwolsetheaters.nl/programma/alles-voor-de-winst