De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Luna Kamerkoor brengt 'Womens Si(n)gnature'

Luna Kamerkoor brengt 'Womens Si(n)gnature'
Ingezonden door: Margreet Kingma

Luna Kamerkoor brengt Women’s Si(n)gnature – modern klassieke muziek voor dameskoor

Op zaterdag 19 september geeft het Luna Kamerkoor om 20.15 uur een concert in de Plantagekerk in Zwolle, getiteld Women’s Si(n)gnature. Het kamerkoor is van oorsprong een gemengd koor, maar presenteert zich tijdens dit concert als dameskoor – een bijzondere signatuur of – in dit geval – ‘zingnatuur’.

De dames zingen werken uit de Baltische, Duitse en Engelse cultuur en van oude mystiek tot een bijna musicalachtige mis van Miskinis. Veel stukken (en componisten) van dit programma zijn onbekend. Dirigent Wolfgang Lange breekt daarom graag een lans voor deze prachtige muziek die veelal modern is, maar wél zeer goed in het gehoor ligt. Niet alles van dit programma is onbekend, zo klinken er ook werken van Ola Gjeilo en Bob Chilcott, voormalig lid van The King’s Singers.

Het Luna Kamerkoor, opgericht in 2012, is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit heel Nederland en staat onder leiding van Wolfgang Lange. Hij dirigeert ook diverse andere koren, waaronder kamerkoor Mnemosyne in Nijmegen. Lange nam met het Luna Kamerkoor in de afgelopen jaren verschillende Nederlandse premières voor zijn rekening: Joby Talbot’s meesterwerk Path of Miracles, Alec Roth’s fascinerende Earthrise en één van de eerste live-uitvoeringen sinds de 18e eeuw van de Matthäus- en de Lukaspassion van Johann Heinrich Rolle.

Het concert op 18 september duurt maximaal een uur. Toegangskaarten kosten €15,- en zijn alleen online te koop, via www.lunakamerkoor.nl. Kinderen tot 12 jaar gratis mogen gratis naar binnen.