De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Herstart bank mozaïeken als ode aan de Zwolse binnenstad

Herstart bank mozaïeken als ode aan de Zwolse binnenstad
Ingezonden door: MMoon Communicatie

Een steentje bijdragen aan het unieke project ‘Stad, ik ben thuis!’? Sinds begin deze week is het weer mogelijk. Ditmaal in het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle. De komende tijd gaan maximaal 3 á 4 Zwolse bewoners tegelijkertijd een bank mozaïeken dat in hartje Zwolle komt te staan. Door dit gezamenlijke project ontstaat er een mooie verbinding tussen de bewoners.

‘Stad, ik ben thuis!’ is gestart in februari, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Gelukkig lieten de initiatiefnemers van het Buurtcultuurfonds zich niet uit het veld slaan. Met een corona-proof plan en een nieuwe locatie kan het project voortgezet worden. Het doel van het project is dat Zwolse bewoners samen bouwen aan een nog mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt. Drie á vier bewoners per keer gaan circa drie dagdelen per week mozaïeken in het Academiehuis de Grote Kerk. Om alles in goede banen te leiden zijn er twaalf meester-mozaïekers opgeleid. Een van hen is bij elk mozaïekmoment aanwezig. Uiteindelijk komt het kunstwerk op een prominente plek in hartje Zwolle te staan, waar iedereen zittend op de bank kan genieten van de binnenstad.

Het lekkerste plekje thuis
Het idee van het project is ontstaan nadat de projectgroep, die zich over de mozaïekcreatie ontfermt, een wandeling door de binnenstad van Zwolle maakte. “We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden”, vertelt Micky van Berne, één van de initiatiefnemers. “Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad. En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen”.

Aanmelden
Kunstenares Leonie van der Sterren heeft de bank ontworpen en werkt op dit moment aan een liefdeslied en een clip dat vertoond wordt tijdens de officiële onthulling van de bank, maar belangrijk is dat er eerst gemozaïekt wordt. Meehelpen? Meld je aan via deze link: http://bit.ly/stadikbenthuis

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Facebook: Stadikbenthuis
Instagram: Stadikbenthuis
E-mail: Stadikbenthuis@gmail.com
Website: www.bbzwolle.org