De Swollenaer

Donderdag, 25 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Extra voorstelling van ‘De Opkomst van de Uil’

Extra voorstelling van ‘De Opkomst van de Uil’
Foto: Charlie Feld
Ingezonden door: Anke

De Zwolse Theaterfirma LINEA REKTA staat op een bijzondere manier stil bij de 75-jarige bevrijding van Europa. De voorstelling speelt zich af in het hier en nu, 75 jaar na de beëindiging van de Tweede Wereld Oorlog. Voor de nieuwe generatie is de oorlog een abstract begrip. Het ontstaan er van een mysterie.

Overal in Europa schieten populistische partijen als paddenstoelen uit de grond en hun achterban groeit steeds groter en groter. Bij columnist De Uil is het niet anders. Om de macht te grijpen in haar stad gaat De Uil voor niets en niemand aan de kant. Via politieke spelletjes, leugens en chantage probeert de columnist de macht te grijpen. Van bezorgde burger tot rechter, iedereen dient zich te schikken naar de wil van De Uil. Tot wat is de nieuwe generatie in staat? Moet Europa zich behoeden voor een nieuwe ramp?

Theaterfirma LINEA REKTA maakt de systemen inzichtelijk achter de opkomst van populisten en toont de wereld daar anno 2020 steeds vatbaarder voor blijkt. De opkomst van De Uil, geschreven door Mick Lindo, gaat over angst, moed, verdeeldheid en geld. Terwijl de wereldpolitiek in brand staat, wapenen 22 jonge mensen zich tegen het opkomende fascisme; toekijken vanaf de zijlijn kan niet meer.

De Opkomst van de Uil is te zien van 11 t/m 20 september 2020 aan de Grote Voort 8 in Zwolle. In totaal stonden er 7 voorstellingen gepland die allemaal uitverkocht zijn. Om die reden wordt er op zondag 20 september om 11.30 uur een extra voorstelling ingepland. Kaarten voor de voorstelling kosten € 12,50 p.p. (inclusief servicekosten) en koopt u via de website www.linea-rekta.nl.

Over Theaterfirma LINEA REKTA
Theaterfirma LINEA REKTA is een nieuw theatergezelschap in Oost-Nederland en richt zich op het maken van belangwekkend en geëngageerd theater. Daarbij kiest Theaterfirma LINEA REKTA doelbewust voor een verbinding met de nieuwe generatie theatermakers en jonge mensen; zij is ervan overtuigt dat de stem van deze generatie bijdraagt aan