De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Eerste editie van het Mainloods Festival aan de Grote Voort - Zwolle

Eerste editie van het Mainloods Festival aan de Grote Voort - Zwolle
Foto: Ontwerp & Illustratie: Beeldbazen
Ingezonden door: Bianca van Elp

Om in deze nazomer toch nog iets met het gezin te ondernemen, zetten tientallen creatieve ondernemers zich in om een festival te organiseren vol met leuke activiteiten. Waan je door de diverse straatjes van makers, creatief ondernemers en muzikanten. Op zaterdag 3 oktober beleef je het verhaal van de grote industriële loods.

Waar en wanneer?
Het evenement vindt plaats bij de Creatieve Coöperatie, locatie Grote Voort 8-10 in Zwolle. Op zaterdag 3 oktober, van14.00 uur tot 18.00 uur, is het festival in volle gang. Het evenement speelt zich af in een overdekte loods en de ruimte is ingericht volgens de RIVM richtlijnen.

Wat is er tijdens het Mainloods Festival te doen?
Waan je door de diverse straatjes van makers en creatief ondernemers. Geniet van de muzikale klanken door Grandesco Music en doe mee aan unieke workshops van diverse ondernemers. Bouw bij Xplosief mee aan een insectenhotel en leef je uit op Afrikaanse trommels. Volg bij Glasatelier Zwolle een mini-workshop glasfusing of kijk bij Youngmade hoe laser-art en dot painting werkt. Bij de dames van Drukfout ga je etsen op gerecycled materiaal en bij Rizzo’s maak je je eigen sleutelhanger of koop je een gave halsband voor jouw viervoeter. Bij Steelmywood/Hout_side word je verrast met een mooie collectie lampen en houten interieur.

Ben je behendig? Laat je kunsten zien met Kendama van Senses Network. Bij Tante Papier bewonder je een ouderwetse drukker en maak je kennis met 2e hands pop-upboeken. Neem nog een kijkje bij 3D-printing en leer hoe Sven van Rooijen licht en techniek toepast op events. En laat Heldergroenhart handgeschreven op groeipapier verwoorden wat je graag gezegd wilt hebben.

Ben je op zoek naar rust en ontspanning? Doe mee aan een rustgevende klanksessie van Open Klank. Verder kan je genieten van een heerlijke kop koffie bereid door een echte Barista uit de Italiaanse Piaggio van Kaldi Koffie en heeft The Bread Company vers gemaakte lekkernijen en donuts te koop. Zet jezelf op een gave foto voor één van de graffiti-muren als een leuke herinnering aan deze dag!

Wil je het volledige programma raadplegen? Bekijk onze agenda!

Hoe bedoel je het verhaal van de grote industriële loods?
Heb jij al gehoord van de machinefabriek die gevestigd was in een grote loods, vol machines, met veel stoom en warmte? Er was altijd wel iets gaande, maar op een dag werd het verdacht stil. De machines werden uitgeruimd en de loods bleef alleen achter, zonder vreugde.

Op een dag kwam er een kunstenaar binnenstappen en hij merkte hoe treurig deze loods was. Met zijn palet vol kleuren maakte hij de mooiste muurschilderingen. Vervolgens kwamen er diverse muzikanten en zij vulden de leegte van de loods met warme klanken. De loods werd steeds een beetje vrolijker, zouden zijn wensen dan toch in vervulling komen?

Stukje bij beetje druppelden er meer mensen binnen. Makers creëerden de gaafste huisjes met daarin glasfusion, dotpainting, 3D-printers, insectenhotels, fotografie, vormgeving, muziek en nog veel meer ...

Met trots wil hij laten zien hoe gaaf het is op zijn locatie en wat er allemaal voor een leuke activiteiten georganiseerd worden. Dag in, dag uit; een wereld van verwondering! Kom jij ook langs om te kijken, maar vooral te beleven?

Hoe meld ik mij aan?
Aanmelden voor het festival is niet nodig. Laten zien dat je gaat, kan via ons Facebook event-pagina. De toegang van het festival gratis! Om te zorgen dat er niet teveel bezoekers tegelijk aanwezig zijn, zullen we werken met een button-systeem. Zo kunnen we met zijn allen veilig van de festiviteiten genieten.