De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

Compassie en oog voor detail kenmerken Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

 

‘Dat kan beter’, realiseerde Wilma Bouwmeester zich nadat ze enkele uitvaarten in haar familiekring had meegemaakt. Inmiddels heeft ze met Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding al ruim vier jaar haar eigen uitvaartonderneming.
‘Kwaliteit bij leven en afscheid’ is haar motto. “Daarop word ik regelmatig uitgenodigd door zieke mensen om in gesprek te gaan over de invulling van hun uitvaart”, vertelt ze. “Mijn missie is dat mensen op voorhand weten wat de mogelijkheden zijn zodat er juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Ik heb daarvoor speciale boekjes waarin men dat kan opschrijven. Houd de regie, is mijn boodschap. Mensen doen dat in het leven wel, maar waarom geen regie houden over het laatste stuk van je leven?” 
Haar ervaring is dat het niet-regelen van wensen een groot struikelblok kan zijn. “Ik heb zelf ervaren dat er ruzie ontstond omdat nabestaanden niet wisten of de overledene begraven of gecremeerd wilde worden. Mensen zeggen vaak ‘ik ben nog niet van plan om dood te gaan’, maar ja… helaas kan het ons allemaal zomaar overkomen.”


Compassie en oog voor detail was de tweede reden voor Bouwmeester om uitvaartondernemer te worden. “In de voorbereidingen op een uitvaart hoor en zie ik iedereen. Een groot aandachtspunt voor mij zijn dementerende mensen. Zeg niet dat zij niets merken of niets voelen, mijn ervaringen zijn anders. In goed overleg met familie en verzorgenden is er vaak nog veel mogelijk. Regelmatig verzorg ik met trainers van ‘Samen Dementievriendelijk’ trainingsavonden. Meer informatie hierover staat op mijn site www.stapvoorstapuitvaartbegeleiding.nl.”


Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding
Wilma Bouwmeester

dag en nacht bereikbaar: 06-182 837 61

 

“ U bent vrij om de uitvaart te regelen bij wie u wilt. Ook als u niet of elders verzekerd  bent.”

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding in Zwolle