ZWOLLE - ROVA is deze week begonnen met het planten van ruim 60.000 bloembollen om de biodiversiteit in de stad te vergroten. Op vier plekken poot ROVA de komende tijd wilde narcissen, krokussen en botanische narcissen.
De gemeente Zwolle wil de stad biodiverser maken en daarom is ROVA maandag begonnen met het planten van 62.500 bloembollen langs de Zwartewaterallee, de IJsselallee, op Hessenpoort en in de binnenstad. De bollen komen uit in het vroege voorjaar. “Dit is het moment dat de planten en struiken nog geen stuifmeel en nectar geven”, legt wethoduer William Dogger uit. “Ze helpen de bijen en andere belangrijke insecten om in het vroege voorjaar al gebruik te kunnen maken van deze stuifmeel en nectar. Op deze manier wordt de biodiversiteit vergroot. Naast de functie voor de biodiversiteit is het voor de mensen ook een prachtig gezicht om van te genieten.”
Langs de Zwartewaterallee en IJssallee wordt de botanische narcis gepoot. Deze bollen zorgen voor een kleurrijk beeld langs de weg in het voorjaar. Op Hessenpoort worden wilde narcissen gepoot. In de binnenstad worden op verschillende plekken krokussen gepoot om nog meer kleur te geven aan de binnenstad. De krokus bloeit als één van de eerste en is daarom ook belangrijk voor het insectenleven.
Alle bloembollen zijn gekweekt volgens het millieukeur. Dit houdt in dat er geen neonicotinoïden toegepast zijn op de bloembollen. “Bollen zonder milieukeur worden behandeld met dit bestrijdingsmiddel dat giftig is voor de bijen. Om deze reden kiest Zwolle bewust voor bloembollen met milieukeur”, besluti de gemeente in haar persbericht.