De Swollenaer

Donderdag, 25 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Politie Zwolle houdt man aan na ernstig geweldsincident

Politie Zwolle houdt man aan na ernstig geweldsincident
Foto: Stefan Verkerk
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden na een geweldsincident in een woning aan de Gouverneurlaan in Zwolle waarbij een persoon zwaargewond raakte.

De politie kreeg maandagavond rond half elf een melding binnen van geluidsoverlast. Op het adres aangekomen, bleek dat er zich een geweldsincident had voorgedaan in een woning. Er werd een zwaargewond slachtoffer gevonden. De verdachte is er vandoor gegaan, waarna de politie een Burgernet actie begon.

Signalement

Na middernacht werd op zo'n tweehonderd meter van de woning waar het zwaargewonde slachtoffer werd gevonden een man aangehouden die voldeed aan het signalement. De politie heeft op Instagram bevestigd dat er een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Buurtbewoners die de man nog in de woning hebben zien liggen, gaven aan dat de man erg verzwakt oogde. De dader zou volgens buurtbewoners een bekende zijn van het slachtoffer.

Buurtonderzoek

De politie is een onderzoek begonnen. Forensische Opsporing is gekomen om sporenonderzoek te doen in de woning. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden. De politie heeft ook iets verderop waar de verdachte is aangehouden een plek onderzocht. Daarbij werd ook een speurhond ingezet.

Wat er zich exact heeft afgespeeld in de woning kon de politie vannacht nog niet zeggen. Mogelijk volgt er op een later tijdstip meer informatie.