De Swollenaer

Donderdag, 25 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kindcentrum Aquamarijn viert 10-jarig bestaan

Kindcentrum Aquamarijn viert 10-jarig bestaan
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Op Kindcentrum Aquamarijn is afgelopen week het 10-jarig jubileum van de opvang- en onderwijslocatie aan de Turfmarkt gevierd.

Op maandag begon de feestweek met een feestelijke opening. Alle ouders kregen een presentje, het Aquamarijn-jubileum-lied werd aangeleerd en alle kinderen en medewerkers mochten verkleed op school komen. Het gebouw was van binnen en van buiten versierd met slingers en ballonnen en er was taart voor alle medewerkers. Dinsdag is er door alle kinderen van het kindcentrum kunst gemaakt. Er werden in groepjes levensgrote beelden gemaakt met zoldermateriaal. Donderdag was festivaldag. Met een stormbaan, springkussen, zweefmolen, oud-Hollandse spelletjes en een poffertjeskraam was het een feestelijke dag voor alle kinderen en medewerkers. Bij de afsluiting op vrijdag werden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Alle kinderen hebben een leuk aandenken gekregen aan het jubileum.

Zelfstandig

In de afgelopen tien jaar was Aquamarijn officieel een dependance van GBs Smaragd. Vanaf dit schooljaar gaat Aquamarijn verder als zelfstandige school. Dat was een extra reden voor deze feestweek. Inmiddels wordt er aan de Turfmarkt opvang geboden aan bijna zestig kinderen van 0 tot 4 jaar en volgen er bijna 250 leerlingen per dag onderwijs op Aquamarijn.